All posts by kaisu

Tyrnävän kunta järjestää Tonttipäivän koko perheelle 17.3.

Etsitkö rakennuspaikkaa kodillesi? Nyt sinulla on mahdollisuus päästä tutustumaan monipuolisesti Tyrnävän palvelu- ja tonttitarjontaan!

Ilmoittaudu mukaan 17.3.2018 Tyrnävän Myllykirjastolle klo 11-13 järjestettävään Koko perheen tonttipäivä -tapahtumaan sähköpostitse teija.mikkonen@tyrnava.fi ja  satu.himanen@tyrnava.fi

Lapsille on järjestetty tapahtumaan ohjelmaa ja kiertoajelun jälkeen osallistujille on tarjolla maittava lounas.

Lisätietoja tapahtumasta löydät Tyrnävän kunnan sivuilta

Markkuun seudun kyläyhdistys mukana tapahtumassa esittelemässä Markkuuta ja kylän tonttitarjontaa!

Markkuun kylällä myynnissä olevista tonteista tehtiin kartta!

Nyt on vaihtoehtoja rakennuspaikan etsijälle! Klikkaa itsesi Markkuun kylän kartalle ja tutki myynnissä olevia tontteja (merkitty numeroilla 1-16). Kaikki tonttien myyjät ovat yksityishenkilöitä, joihin voit ottaa yhteyttä. Yhteystiedot näet vasemman ylälaidan taulukosta tontin numeron kohdalta.

Lisätietoja myös osoitteesta www.markkuu.fi/tonttipörssi.

 

MLL:n Talvitapahtuma uimapaikalla 11.2. klo 12-15

Tuuthan mukaan talviseen häppeninkiin!

Aktiviteetit ja nuotiomakkarat ovat ilmaisia, ainoastaan kyläyhdistyksen järjestämää kahviota varten tarvitset pikkurahaa. Kahvio-ostoksiin satsaamillasi euroilla osallistut uimapaikan sekä muiden Markkuulla sijaitsevien, kaikkien kuntalaisten käytössä olevien virkistysmahdollisuuksien kehittämiseen.  Kiitos jo etukäteen!

Lähde kylään vanhalle Rauhion koululle 10.6. klo 12-15!

Ensi viikon lauantaina (10.6.) onkin jo Avoimet kylät –viikonloppu ja se tarkoittaa, että Markkuulla järjestetään Suomi100 -juhlavuoden hengessä #yhdessä tapahtuma vanhalla Rauhion koululla!  Taiteilija Jouko Korkala puolisoineen kutsuu kaikkia kesänäyttelynsä avajaisiin ja Markkuun seudun kyläyhdistys on saanut miellyttävän tehtävän olla mukana tapahtuman järjestelyissä!

Tervetuloa  ”Yhdessä kylään – taidetta kaikille aisteille”!

Tapahtuman nimi juontaa tietysti juhlavuoden teemasta sekä tapahtuman ohjelmasta! Tule katsomaan Joukon taidenäyttelyä, kuuntelemaan Toiset meistä -lauluyhtyeen musiikkia sekä heidän yhteisesitystään Markkuun koululaisten kanssa, maistelemaan kyläyhdistyksen taidekahvilan herkullista valikoimaa sekä tekemään käsin oma taideteoksesi kyläyhdistyksen ”100 taideteosta luonnon keskeltä – yhteisöllinen kulttuuriprojekti” -hankkeen työpajaan, jossa saat myös tunnustella ihania luonnonmateriaaleja! Alla on muutama esimerkki Markkuun kevätkirmauksessa syntyneistä taideteoksista! Taidetta on monenlaista, ja näistä askarteluista huomaat, miten hämmästyttävän luovasti lapset osaavatkaan annettuja materiaaleja käyttää!

Kevätkirmauksen askartelutyöpajan satoa. Kuva Kaisu Manninen.

 

Kesän alku on vihdoin aistittavissa 10.6. vanhan Rauhion koulun pihapiirissä, luonnon helmassa. Tule siis nauttimaan kokonaisvaltaisesta elämyksestä ja kylään Markkuulle Galleria Conradiin klo 12-15, osoite on Muhostie 88, Tyrnävä. Sisäänpääsymaksua ei ole ja  myös ympäristötaidetyöpaja on ilmainen! Taidekahvilasta voit ostaa virvokkeita edullisesti (käteismaksu) ja kahvilan tuotolla tuet Markkuun seudun kyläyhdistyksen hanketoimintaa, jolla tuotetaan yhteistä hyvää koko kunnan ja lähiseudun asukkaille. Tapahtuma alkaa klo 12, Jouko Korkala lausuu tervetulosanat noin klo 12.15 ja lauluesityksiä pääsemme kuulemaan klo 13 lähtien. Taidetyöpaja on tarkoitettu kaikenikäisille ja on avoinna koko tapahtuman ajan. Työpajassa on mukana vapaaehtoinen ohjaaja, joka avustaa pienimpiä askartelijoita. Kannattaa siis lähteä kylään vaikka useamman sukupolven voimin! Kyläilykulttuuri kunniaan!

Lisätietoja:

Taiteilija Jouko Korkala

Toiset meistä -lauluyhtye

Avoimet kylät

 ”100 taideteosta luonnon keskeltä – yhteisöllinen kulttuuriprojekti”

Touko-kesäkuun tapahtumia Markkuulla

Kevät tulee ja kylällä tapahtuu kaikenlaista! Merkkaa kalenteriin tapahtumat, luvassa toimintaa kaikenikäisille.

 • 17.5. MARKKUU:VERKOKSI VALOKUITU -tilaisuus sekä jätevesi-infoa kyläläisille klo 18:30 alkaen. Kahvitarjoilu
 • 20.5. ELOKUVATYÖPAJA Valvella Oulussa. 100 taideteosta luonnon keskeltä – yhteisöllinen kulttuuriprojekti jatkuu lyhytelokuvan tekemisen merkeissä!
 • 20.5. Partiolaisten järjestämä metsäretki Markkuulle
 • 23.5. OULU -RASTIT ampumaradan maastossa klo 16:30-19, järjestäjänä Laitasaaren Veto. Paikalla kyläyhdistyksen kahvio suunnistajille! Lisätietoa Oulurasteista: http://oulurastit.info/info/index
 • 27.5. MARKKUUN KEVÄTKIRMAUS klo 12-15 Markkuun koululla. Mukavaa tekemistä kaiken ikäisille, katso mainos alla. 

Lisäksi:

 • 10.6. AVOIMET KYLÄT -tapahtuma. Kesänäyttelyn avajaiset, musiikkia ja yhteisöllisen kulttuuriprojektin työpaja vanhalla Rauhion koululla. Osoite Muhostie 88.
 • 16.-18.6. Luontopolun ensimmäisen sillan ja riippusillan kunnostustalkoot yhteistyössä Pohjan pioneerikillan kanssa. Mukaan kaivataan paljon vapaaehtoisia!

 

 

 

 

Tulevaa toimintaa Markkuulla

Elokuvakurssi nuorille ja askartelutyöpajoja

Kylälle on toivottu harrastetoimintaa, ja aloitellaanpa lyhytkursseilla tätä uudistusta!

 • Lauantaina 20.5. klo 10-14:45 elokuvatyöpaja Oulussa Kulttuurikeskus Valven videotyöpajassa. Kurssin vetäjänä mediaopettaja Antti Haaranen.
 • Lauantaina 29.4. klo 10-15 risu-/varpu-/pajuaskartelukurssi kaikenikäisille Markkuun koululla. Kurssin vetäjänä Heli Tolvanen (Tmi Villipunos).

Ilmoittaudu ennakkoon kursseille viimeistään 12.3. mennessä! Sähköpostilla kaisu.manninen@gmail.com tai puhelimella (tekstiviesti/whatsapp) 0407677607. Saat vastausviestin, joka varmistaa, että ilmoituksesi on saapunut perille!

Continue reading Tulevaa toimintaa Markkuulla

Talvitapahtuma 26.2. Markkuulla – mukana jäästä rakentamista!

Tyrnävän ampumaradan uimapaikan ympäristössä talvitapahtuma klo 12-15. Tapahtumassa kahvio. Ohjelmassa hoijakka, poniajelua, lumikenkien testausta, mäenlaskua (omat pulkat mukaan), makkaranpaistoa ja jäätyöpaja! Klo 13 käynnistyy potkukelkkaviesti – kasaa 4 hengen joukkue, ilmoittaudu paikan päällä!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Markkuun seudun kyläyhdistys, Tyrnävän MLL ja LC-Tyrnävä. Mukana tapahtuman talkooväkenä on myös OSAO:n matkailualan opiskelijoita sekä Tyrnävän SPR:n ensiapuryhmä. Sponsoreina mm. Tyrnävän Osuuspankki sekä Ravintola Pömilä.

OSALLISTU JÄÄTYÖPAJAAN TAPAHTUMASSA!

Tapahtumassa on tänä vuonna myös työpaja, jossa rakennetaan osallistujien jäädyttämistä jääkuutioista joko Tyrnävän suurin jäälyhty tai vaikka kokonainen jäälinna – lopputulos riippuu osallistujista!

Näin osallistut jäätaiteiluun:

 1. TÄYTÄ  ESIM. MAITOPURKKI (myös muu suorakaiteen muotoinen rasia käy) PUHTAALLA TAI VESIVÄREILLÄ VÄRJÄTYLLÄ VEDELLÄ.
 2. LAITA PAKASTIMEEN TAI JÄÄDYTÄ ULKONA.
 3. IRROTA PALIKKA PURKISTA/LAATIKOSTA KOTONA (käytä kuumassa vedessä tai pidä huoneenlämmössä, kunnes jää irtoaa).
 4. TUO JÄÄPALIKAT MUKANASI TAPAHTUMAAN JA OSALLISTU RAKENTAMISEEN!

Palikoiden pinta on hieman kupera, mutta käytämme tarvittaessa lunta/vettä sidosaineena, jotta palikat saadaan pysymään kiinni toisissaan.  Mukaan voi ottaa omiakin “rakennusvälineitä” eli lasten muovilapion tai vastaavan, jolla voi tasoittaa sidosainetta palikoiden väliin.

MIKSI JÄÄTYÖPAJA?

Jäätyöpaja on muuten yksi Markkuun seudun kyläyhdistyksen toteuttamasta “100 ympäristötaideteosta Markkuulta” -hankkeen tapahtumista! Hanketta rahoittaa Nouseva Rannikkoseutu ry.

Nyt rakennamme jäästä huvin vuoksi, mutta ennen 1960 -lukua ja jääkaappien yleistymistä  jää on ollut tärkeä materiaali arkielämän sujumisen kannalta. Jäätä on tarvittu lämpimään aikaan ruuan säilyttämisessä. Jäitä sahattiin lämpimän ajan varalle talvella, helmikuussa jää oli laadultaan parasta “rautajäätä”.  Sahattujen jäiden piti olla mahdollisimman säännöllisen mallisia lohkareita, jotta ne voitiin latoa riittävän tiiviisti sulamisen estämiseksi. Jäät säilöttiin valolta suojaan ja peitettiin sahanpurulla.  Oletko sinä ollut mukana tai kuullut tarinoita jäiden nostamisesta? Kerro tarinasi – kyläyhdistyksessä ollaan kuulolla!

Kysely Markkuun palveluista – vastaa helmikuun aikana!

Päivähoitoa, opastettuja luontoretkiä, harrastustoimintaa, kylätalkkaripalvelua vai jotain muuta? Kerro meille palvelut, joita sinä haluaisit Markkuun kylässä käyttää. Kerro myös, jos haluat tuottaa palveluita kylällämme! Kaikkien kyselyyn  yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme Ticketmasterin 30 euron arvoisen lahjakortin.

Voit olla kylän vakituinen tai kesäasukas, tyrnäväläinen tai naapurikunnasta Markkuulle päiväretkiä tekevä – palvelukysely on avoinna kaikille internetissä helmikuun ajan (1.-28.2.2017).

VASTAA MARKKUUN PALVELUKYSELYYN (linkki vie suoraan kyselyyn)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Markkuun kevätkirmaus 2016. Kuva Kaisu Manninen

Markkuun seudun kyläyhdistys toteuttaa kyselyn Palvelevat kylät -hankkeen kanssa. Kyselyn avulla kartoitetaan palvelutarpeita ja uusia mahdollisia palveluiden tuottajia. Palveluita voivat tuottaa kyläläiset, yhteisöt, yritykset ja kunta tai kaikki yhdessä. Kyselyn tavoitteena on kannustaa palveluiden tuottamiseen ja yrittäjyyteen sekä luoda uusia palveluita esimerkiksi kyläkoulun yhteyteen.