Aito kyläkoulu

koulun pihalla

MARKKUUN KOULU IN MEMORIAM.

SURUKSEMME JOUDUMME ILMOITTAMAAN, ETTÄ TOUKOKUUSSA 2018 TYRNÄVÄN KUNNANVALTUUSTO PÄÄTTI LAKKAUTTAA MARKKUUN KOULUN TOIMINNAN. KOULUN TOIMINTA PÄÄTTYY 31.7.2018. KOULUKIINTEISTÖN KOHTALOSTA EI OLE TOISTAISEKSI TIETOA.  NÄMÄ KOULUA KOSKEVAT SIVUT TULLAAN POISTAMAAN LÄHIAIKOINA.

 

 

Markkuun koulu on turvallinen ja lapsen kokoinen, aito kyläkoulu, jossa on erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa uutta opetussuunnittelmaa. Pienen koulumme leppoisa ilmapiiri on ihastuttanut ja ilahduttanut niin vierailijoita kuin oman kylän väkeäkin.

Pienestä koulusta löytyy joustoa tarpeen mukaan, joten vaikkapa liikuntatuntia voidaan siirtää säiden mukaan tai pitää 1-4 -luokkien yhteinen liikuntatunti. Lapset osaavat toimia luontevasti eri-ikäisten ryhmissä ja heidän vuorovaikutustaitonsa kehittyvät erinomaisesti.

Ainutlaatuinen luonto on Markkuun koulun vahvuus ja sitä hyödynnetään muun muassa keväällä 2016 aloitetussa kyläyhdistyksen ja koulun yhteisessä, maatalouteen liittyvässä monialaisessa oppimiskokonaisuudessa. Liikuntatunneista suuri osa pidetään ulkona ja välitunneilla lapset liikkuvat, pelaavat ja leikkivät kaikki yhdessä. Kyläyhdistyksen ja koulun yhteistyö on tiivistä ja oppilaat oppivat jo varhain yhteisöllisyyden arvon ja merkityksen.

Markkuun kyläkoulussa opiskellaan vuosiluokilla 1-4, oppilaita on lukuvuonna 2017-2018 yhteensä 27. Opetus tapahtuu kahdessa yhdysluokassa, joita luotsaavat kokeneet, loistavat luokanopettajamme Eliisa ja Marko. Koululla käy  myös kiertävä englanninkielenopettaja ja erityisopettaja, Päivi. Maarit huolehtii koululaisten ruokailuhetkestä sekä pitää koulun tilat puhtaana.

Myös Tyrnävän kunnan internet -sivuilla on tietoa Markkuun koulusta.

IMG-20150830-WA0001
Mahdollisuuksien Markkuun seutu -valokuvakisan lasten sarjassa palkittu kuva on otettu pienen koululaisen näkökulmasta. Kuva Akseli Rauhio.

instagramfacebooktwitter-1