Markkuun koulun piha-alueen kehittäminen

MARKKUUN KOULU IN MEMORIAM.

SURUKSEMME JOUDUMME ILMOITTAMAAN, ETTÄ TOUKOKUUSSA 2018 TYRNÄVÄN KUNNANVALTUUSTO PÄÄTTI LAKKAUTTAA MARKKUUN KOULUN TOIMINNAN. KOULUN TOIMINTA PÄÄTTYY 31.7.2018. KOULUKIINTEISTÖN KOHTALOSTA EI OLE TOISTAISEKSI TIETOA.  NÄMÄ KOULUA KOSKEVAT SIVUT TULLAAN POISTAMAAN LÄHIAIKOINA.

 

Markkuun koulun piha-alue on kyläläisten tärkeä harrastus- ja leikkipaikka, jonka kunnostus on lähivuosien tavoitteena. Pihan kunnostuksen selkärangaksi kyläyhdistys tilasi OAMK opinnäytetyön, joka valmistui keväällä 2016. Suunnitelmaan pääset tutustumaan tästä.

Kunta on suhtautunut myönteisesti yleissuunnitelmaan ja sitä on tarkoitus toteuttaa vaiheittain kyläyhdistyksen ja kunnan yhteistyönä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talvinen koulupiha. Kuva:Kaisu Manninen

Pihasuunnittelun osallistaminen

Osana opinnäytetyöprosessia järjestettiin 28.1. iltatilaisuus, jossa kerättiin pihankäyttäjien ajatuksia ja ideoita koulupihan kunnostamiseen liittyen. Paikalle saapui kyläläisiä laaja joukko ja eri ikäryhmiä oli paikalla ilahduttavan paljon. Pihan ja luontopolun käyttäjät alle kouluikäisistä aina isovanhempiin saakka kertoivat illan aikana ajatuksiaan, jotka kirjoitettiin muistiin tilaisuutta varten laadittuihin karttoihin.

 Aiemmin samana päivänä oli jo kerätty koulun oppilailta ja henkilökunnalta mielipiteitä pihan nykytilasta ja toiveita pihaan liittyen. Sekä oppilaiden ja henkilökunnan että kyläläisten ideat on huomioitu yleissuunnitelmassa.

 

instagramfacebooktwitter-1