markkuun etätapahtumat

Markkuun ensimmäiset etäporinat järjestettiin 19.4.2020.

Markkuulla ollaan ajan hermolla ja hyödynnetään aktiivisesti myös etäyhteyksiä kyläyhdistyksen toiminnassa! Tältä sivulta löydät ajan tasalla olevat tiedot ja linkit kyläyhdistyksen järjestämistä etätilaisuuksista ja -tapahtumista. Tervetuloa mukaan!

MARKKUU MUKANA POHJOIS-POHJANMAAN KYLÄLLE ASUMAAN -ILLASSA 31.8.2021 KLO 18-20

Suomen Kylät järjestää yhteistyössä maakunnallisten kylätoimijoiden kanssa Kylälle asumaan –iltoja, jotka tuovat verkon välityksellä kylien elämän ja asumismahdollisuudet maallemuutosta kiinnostuneiden luokse. Tutustumisiltojen aikana 3-4 kylää samalta maantieteelliseltä alueelta esittelee yleisölle kotikyläänsä omin sanoin, kuvin ja videoin.

Markkuu on mukana 31.8.2021 järjestettävässä Pohjois-Pohjanmaan illassa kertomassa, millainen paikka Markkuu on asua ja elää. Esittelemme kylän tunnelmaa ja syitä, jotka saavat meidät viihtymään kylällä. Lisätietoja Kylälle asumaan -illoista sekä esitysten tallenteet ja materiaalit löytyvät Maalle asumaan -sivuilta.

LISÄTIENESTIÄ KUUSENKERKÄLLÄ -TEAMS ETÄINFO MA 27.4.2020 KLO 18-19

Markkuun Seudun Kyläyhdistys ry järjestää yhteistyössä Metsästä monituotebisnestä -hankkeen kanssa Lisätienestiä kuusenkerkällä -infon etäyhteydellä. Kuusenkerkän keruu sopii mainiosti lisätienestiksi nuorisolle tai kelle tahansa meistä. Tärkeää on muistaa, että kuusenkerkän keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa.

Jos asia yhtään kiinnostaa, kannattaa tulla kuulolle infoon! Infossa saat tietoa kuusenkerkästä, sen käytöstä ja tienestimahdollisuuksista. Mukana on kuusenkerkkää käyttäviä yrityksiä sekä asiantuntijat 4H:lta ja Metsäkeskukselta.

Etäinfoon pääset mukaan tämän linkin kautta.

Jos et ole ennen Teamsia käyttänyt, tässäpä muutama vinkki: Linkkiä klikattuasi avautuu selainikkuna, siellä kannattaa valita vaihtoehto “Liity sen sijaan verkossa”. Kokemusten perusteella Google Chrome ja Microsoft Edge toimii selaimista parhaiten. Seuraavaksi sinun täytyy antaa lupa mikrofonin ja kameran käyttöön, eli paina “salli”. Anna nimesi ja paina “liity nyt”.

Linkkiä voit käydä jo etukäteen testaamassa. Mikäli liittymisessä on ongelmia, laita sähköpostia osoitteeseen miia.konttinen(at)4h.fi ja laitetaan kalenterikutsun kautta uutta osallistumislinkkiä tulemaan.

HOX! Käytetään mikrofonin mykistystä aina kun emme puhu ja livekuvaa jaetaan aina tarvittaessa vain sen hetken kun olet äänessä. Tämä siksi että varmasti saadaan linjoilla tärkein-eli ääni kuulumaan kaikille.

NUORTEN ETÄIDEOINTI-ILTA KE 29.4.2020 KLO 18.30

Millaista nuorten toimintaa juuri sinä haluaisit Markkuulle ja Tyrnävälle? Kiinnostaisiko kokkausilta kaveriporukalla, elokuvaillat ja muut vapaamuotoiset nuorten illat tai kansainvälinen toiminta? Vai joku ihan muu teidän oma juttu? Tule mukaan ideoimaan ja hoksauta kaveriakin tulemaan kuulolle! Ilta on tarkoitettu kaikille tyrnäväläisille nuorille.

Aloite ideointi-iltaan on tullut nuorisolta ja illan päätähtiä ovatkin nuoret 🙂 Vierailevana esiintyjänä paikalla on Erja Simuna Nouseva rannikkoseutu ry:stä. Erja kertoo meille, mistä illan aikana ideoitavaan toimintaan on mahdollista saada rahoitusta.

Nuorten etäideointi-ilta järjestetään Jitsi Meet -sovelluksella. Mukaan iltaan pääset tämän linkin kautta ilman erillisiä tunnuksia. Jos liityt mukaan tietokoneella, käytä Chrome -selainta. Jos osallistut puhelimella, lataa etukäteen puhelimeesi Jitsi Meet -sovellus.