VIIKOTTAINEN TOIMINTA

Markkuun viikottainen toiminta on tauolla koronavirus -epidemiasta johtuvien valtion hallinnon tekemien rajoitusten vuoksi. Seuraa tiedotustamme mm. Facebookissa, ilmoitamme heti kun toiminnot käynnistyvät uudelleen!

Markkuun säännöllinen viikottainen toiminta tavoittaa kymmeniä kyläläisiä. Tavoitteenamme on tarjota kyläläisille monipuolista, asukkaiden hyvinvointia lisäävää liikunta- ja harrastustoimintaa. Toiminta keskittyy Markkuun koulukiinteistöön, mutta myös koulun piha-aluetta sekä Markkuun luontopolkua hyödynnetään toiminnassa aktiivisesti.

Viikottaisten toimintojen lisäksi kyläyhdistys järjestää monipuolisia tapahtumia sekä yksin että yhdessä erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Huhtikuussa 2020 aloitimme myös etäyhteyksien hyödyntämisen. Lue lisää täältä.

LASTEN JA NUORTEN KERHOTOIMINTA

Monitoimikerholaiset kevätretkellä Liisanlinnassa keväällä 2019. Kuva Hannele Nissinen.

Kyläyhdistys järjestää Markkuun koululla maksutonta kerhotoimintaa kaksi kertaa viikossa. Luonto- ja liikuntakerhossa (1h/vko) ja Monitoimikerhossa (2h/vko) on mukana yhteensä parikymmentä innokasta kerholaista. Kerhojen ryhmät ovat täynnä.

Kerhotoiminnan mahdollistaa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston myöntämä valtion avustus lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan.

PERHEPORINAT

Alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen järjestettävät maksuttomat perheporinat kokoavat viikottain 2-5 perhettä leikkimään ja vaihtamaan kuulumisia Markkuun koululle. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan myös isovanhemmat lastenlastensa kanssa. Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen yhdistys(at)markkuu.fi tai Facebookin kautta mikäli olet kiinnostunut toiminnasta.

KEHONHUOLTO

Ihanat kehonhuoltotunnit Markkuun koululla hoitavat kehoa ja mieltä torstaisin Markkuun koululla klo 19-20. Kehonhuoltotunnilla keskitytään nimensä mukaisesti huoltamaan omaa kehoa. Lihaksia venytellään vaihtelevilla tyyleillä: staattisista venytyksistä aktiivisiin venytysharjoituksiin. Tunnilla tehdään nivelten liikkuvutta ja tasapainoa parantavia harjoituksia. Lisäksi tunneilla vahvistetaan kevyesti keskivartalon tukilihaksia. Toisinaan tunnin lopuksi tehdään myös rentoutusharjoituksia. 

Tunti on rauhallinen ja sopii kaikenkuntoisille. Kaikki liikkeet saa tehdä omaan tahtiin sen hetken fiiliksen mukaan. Liikkeitä voidaan myös aina soveltaa omalle keholle sopivaksi. Tällä tunnilla ei kiirehditä eikä suoriteta, vaan keskitytään hetkeen ja liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen. Kehonhuollon vetäjänä toimii liikunnanohjaaja Pilvi Karppinen. Osallistumismaksu 5€/hlö.