VIIKOTTAINEN TOIMINTA

Markkuun säännöllinen viikottainen toiminta tavoittaa kymmeniä kyläläisiä. Tavoitteenamme on tarjota kyläläisille monipuolista, asukkaiden hyvinvointia lisäävää liikunta- ja harrastustoimintaa. Toiminta keskittyy Markkuun koulukiinteistöön, mutta myös koulun piha-aluetta sekä Markkuun luontopolkua hyödynnetään toiminnassa aktiivisesti.

Viikottaisten toimintojen lisäksi kyläyhdistys järjestää monipuolisia tapahtumia sekä yksin että yhdessä erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Huhtikuussa 2020 aloitimme myös etäyhteyksien hyödyntämisen. Lue lisää täältä.

LASTEN JA NUORTEN KERHOTOIMINTA

Monitoimikerholaiset kevätretkellä Liisanlinnassa keväällä 2019. Kuva Hannele Nissinen.

Kyläyhdistys järjestää Markkuun koululla maksutonta lasten kerhotoimintaa. Lukuvuonna 2021-2022 järjestämme tiistai-iltaisin monitoimikerhoa, johon otetaan mukaan 15 innokasta kerholaista. Kerho aloitetaan syyskuussa 2021, seuraa tiedotusta kyläuutisissa sekä Facebook -sivullamme.

Kerhotoiminnan mahdollistaa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston myöntämä valtion avustus lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan.

PERHEPORINAT

Alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen järjestettävät maksuttomat perheporinat kokoontuu maanantaisin klo 10-12 Markkuun vanhalla kyläkoululla. Toiminta on vapaamuotoista yhdessäoloa, leikkiä ja kuulumisten vaihtoa ja sinne ovat tervetulleita myös isovanhemmat lastenlastensa kanssa. Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen yhdistys(at)markkuu.fi tai Facebookin kautta mikäli olet kiinnostunut toiminnasta.

MIELEN JA KEHON HUOLTOA: JUMPPA+

Syyskuussa 2021 JUMPPA+ ryhmä tutustui Markkuun maatilalle pian valmistuvaan ulkokuntosaliin sekä maatilan ympäristöön ja eläimiin. Kehon ja mielen huoltoa parhaimmillaan 🙂 Kuva Riina Rahkila

Syyskuussa 2021 käynnistyi Markkuulla uusi JUMPPA+ toiminta
sunnuntaisin. Toimintaan sisältyy mm. jumppailua ja kehonhuoltoa
maksuttomien video-ohjausten tahtiin, yhteislenkkejä, mieltä virkistäviä porinoita teekupposen äärellä sekä vierailevia ohjaajia. Toiminta on siis paljon muutakin kuin pelkkää jumppaa ja yhdessä teemme siitä osallistujien näköistä. Mukaan kaikille sopivaan, pääsääntöisesti maksuttomaan toimintaan pääset ottamalla yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen yhdistys(at)markkuu.fi.

Kaikki toiveet ja ideat sekä uudet osallistujat otetaan mielellään vastaan, tule siis rohkeasti mukaan mukavaan porukkaan!