VIIKOTTAINEN TOIMINTA

Markkuun säännöllinen viikottainen toiminta tavoittaa kymmeniä kyläläisiä. Tavoitteenamme on tarjota kyläläisille monipuolista, asukkaiden hyvinvointia lisäävää liikunta- ja harrastustoimintaa. Toiminta keskittyy Markkuun koulukiinteistöön, mutta myös koulun piha-aluetta sekä Markkuun luontopolkua hyödynnetään toiminnassa aktiivisesti.

Viikottaisten toimintojen lisäksi kyläyhdistys järjestää monipuolisia tapahtumia sekä yksin että yhdessä erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Huhtikuussa 2020 aloitimme myös etäyhteyksien hyödyntämisen. Lue lisää täältä.

LASTEN JA NUORTEN KERHOTOIMINTA

Monitoimikerholaiset kevätretkellä Liisanlinnassa keväällä 2019. Kuva Hannele Nissinen.

Kyläyhdistys järjestää Markkuun koululla maksutonta lasten kerhotoimintaa. Lukuvuonna 2020-2021 järjestämme tiistai-iltaisin monitoimikerhoa, jossa on mukana yhteensä parikymmentä innokasta kerholaista. Kerhoryhmä on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle.

Kerhotoiminnan mahdollistaa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston myöntämä valtion avustus lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan.

PERHEPORINAT

Alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen järjestettävät maksuttomat perheporinat kokoontuu lukuvuoden 2020-2021 aikana erikseen sovittuina ajankohtina, mukana olevien perheiden aikataulujen mukaisesti, leikkimään ja vaihtamaan kuulumisia Markkuun koululle. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan myös isovanhemmat lastenlastensa kanssa. Ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen yhdistys(at)markkuu.fi tai Facebookin kautta mikäli olet kiinnostunut toiminnasta.

KEHONHUOLTO

Ihanat kehonhuoltotunnit Markkuun koululla hoitavat kehoa ja mieltä torstaisin Markkuun koululla klo 19-20. Kehonhuoltotunnilla keskitytään nimensä mukaisesti huoltamaan omaa kehoa. Lihaksia venytellään vaihtelevilla tyyleillä: staattisista venytyksistä aktiivisiin venytysharjoituksiin. Tunnilla tehdään nivelten liikkuvutta ja tasapainoa parantavia harjoituksia. Lisäksi tunneilla vahvistetaan kevyesti keskivartalon tukilihaksia. Toisinaan tunnin lopuksi tehdään myös rentoutusharjoituksia. 

Tunti on rauhallinen ja sopii kaikenkuntoisille. Kaikki liikkeet saa tehdä omaan tahtiin sen hetken fiiliksen mukaan. Liikkeitä voidaan myös aina soveltaa omalle keholle sopivaksi. Tällä tunnilla ei kiirehditä eikä suoriteta, vaan keskitytään hetkeen ja liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen. Kehonhuollon vetäjänä toimii liikunnanohjaaja Pilvi Karppinen. Osallistumismaksu 6€/hlö.