KYLÄN TOIMINTA JA TAPAHTUMAT

 

Markkuulla järjestetään useita kaikille avoimia tapahtumia vuosittain. Osa tapahtumista on vakiintuneita ja vuosittain toistuvia, osa tapahtumista laitetaan pystyyn yleisön pyynnöstä tai tarpeen mukaan!

Huhtikuusta 2020 alkaen kyläyhdistys on järjestänyt tilaisuuksia ja tapahtumia myös etäyhteyksillä. Ajankohtaiset etätapahtumat sekä ohjeet niihin liittymiseen löydät Markkuun etätapahtumat -sivulta.

Näiden sivujen lisäksi tapahtumista tiedotetaan Facebookissa, kylän alueelle jaettavissa Kyläuutisissa sekä tekstiviesteillä. Kyläyhdistyksen tekstiviestilistalle pääset ilmoittamalla puhelinnumerosi Riina Rahkilalle.

KESÄN JA SYKSYN 2021 TAPAHTUMAT

Kesän ja syksyn 2021 tapahtumatarjontaan vaikuttaa edelleen  vuonna 2020 alkanut koronavirus -epidemia. Tapahtumia järjestetään sen mukaan mitä Suomen valtion kulloinkin voimassa olevat määräykset mahdollistavat.

ALPAKKARETKI MARKKUUN LUONTOPOLULLA 23.5.2021 KLO 11

Järjestämme yhteistyössä Linnunradan tilan kanssa alpakkaretken Markkuun luontopolulla. Lisätietoja kuten hinnan, ilmoittautumisohjeet ja tarkemman retken sisällön löydät Facebook -sivultamme.

NEULASET JONOSSA JA MUITA KUVIA -NÄYTTELYN AVAJAISET 3.7.2021 KLO 13

Sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja Esa Holopaisen monipuolinen Neulaset jonossa ja muita kuvia -näyttely avaa Holopaisen tuotantoa vuosien varrelta.

Näyttelyn avajaisia vietetään Markkuun vanhalla kyläkoululla lauantaina 3.7.2021 klo 13.00 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Esa Holopainen on tavattavissa tapahtumassa, lisäksi herkullinen lettukahvio, talutusratsastusta ja kärryajelua sekä muuta mukavaa oheisohjelmaa. Kahviossa, talutusratsastuksessa ja kärryajelussa käteismaksu.

Tervetuloa viihtymään koko perheen voimin mukavaan kesätapahtumaan!

MARKKUUN KULTTUURIKEKKERIT -Elämänrytmejä, suomalaisia ikivihreitä ja musikaalien helmiä 10.7.2020 KLO 17.00

Ainutlaatuinen, tunnelmallinen, kaiken kansan kulttuuritapahtuma, Markkuun kulttuurikekkerit valloittaa yleisönsä jälleen! Olet tervetullut sellaisena kuin olet, pukukoodia tapahtumassa ei tunnetusti ole 🙂
 
Tällä kertaa kulttuurikekkerit vievät meidät aluksi perinteisten suomalaisten kansanlaulujen pariin, ja kuulemme myös pari kesäiltaan sopivaa pianokappaletta Oskar Merikannolta. Toisella puoliskolla lähdemme musikaalien matkaan ja seikkailemme mm. Sound of Musicin ja The Phantom of the Operan maailmoissa.
 
“Elämänrytmejä” on kolmen taiteilijan, Antti ja Pekka Rytkösen sekä Jouko Korkalan yhteinen kesänäyttely, joka avajaisia juhlitaan kulttuurikekkereillä.
 
Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Kyläyhdistyksen taidekahvila palvelee tapahtuman ajan. Bar Consulissa myynnissä mietoja alkoholijuomia. Myös lapsille on järjestetty puuhaa, joten paikalle voit mainiosti tulla koko perheen voimin.
 
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jouko ja Riitta Korkala / Galleria Conrad sekä Markkuun Seudun Kyläyhdistys ry. Noudatamme tapahtumapäivänä voimassaolevia koronavirustilanteeseen liittyviä ohjeistuksia. Seuraa tapahtumaan liittyvää tiedotusta myös Facebookissa

Lisätietoja Galleria Conradista: https://galleriaconrad.com/

NEULASET JONOSSA JA MUITA KUVIA -NÄYTTELY TYRNÄVÄN TAITEIDEN YÖSSÄ 27.8.2021 KLO 18-20

Esa Holopaisen monipuolisia töitä sisältävä Markkuun vanhan kyläkoulun kesänäyttely päättyy Tyrnävän taiteiden yönä 27.8. Vielä ehdit ihastumaan Esan upeaan tuotantoon, tapaamaan taiteilijaa ja ostamaan pikkurahalla herkkuja kyläyhdistyksen kahviosta (käteismaksu). Näyttelyyn vapaa pääsy. Tervetuloa!

MARKKUU MUKANA POHJOIS-POHJANMAAN KYLÄLLE ASUMAAN -ILLASSA 31.8.2021 KLO 18-20

Suomen Kylät järjestää yhteistyössä maakunnallisten kylätoimijoiden kanssa Kylälle asumaan iltoja, jotka tuovat verkon välityksellä kylien elämän ja asumismahdollisuudet maallemuutosta kiinnostuneiden luokse. Tutustumisiltojen aikana 3-4 kylää samalta maantieteelliseltä alueelta esittelee yleisölle kotikyläänsä omin sanoin, kuvin ja videoin.

Markkuu on mukana 31.8.2021 järjestettävässä Pohjois-Pohjanmaan illassa kertomassa, millainen paikka Markkuu on asua ja elää. Esittelemme kylän tunnelmaa ja syitä, jotka saavat meidät viihtymään kylällä. Lisätietoja Kylälle asumaan -illoista sekä esitysten tallenteet ja materiaalit löytyvät Maalle asumaan -sivuilta.

RENTOUTTAVA JOOGAILTA 27.11.2021

Tätä on toivottu!

Markkuun ihanat, tunnelmalliset joogaillat ovat saaneet monet ihastumaan ja jopa koukuttumaan 🙂 Koronavirusepidemia on valitettavasti rajoittanut joogailtojen toteutusta vuoden 2020 maaliskuusta lähtien mutta nyt meillä on ilo ilmoittaa, että joogailta koittaa jälleen marraskuussa, 27.11.2021. Joogailta järjestetään yhteistyössä Pop Up Yoga Oulun kanssa. Merkitse päivä jo kalenteriisi, lisätietoja julkaistaan Facebook -sivullamme mahdollisimman pian!