KYLÄN TOIMINTA JA TAPAHTUMAT

 

Markkuulla järjestetään useita kaikille avoimia tapahtumia vuosittain. Osa tapahtumista on vakiintuneita ja vuosittain toistuvia, osa tapahtumista laitetaan pystyyn yleisön pyynnöstä tai tarpeen mukaan!

Huhtikuusta 2020 alkaen kyläyhdistys on järjestänyt tilaisuuksia ja tapahtumia myös etäyhteyksillä. Ajankohtaiset etätapahtumat sekä ohjeet niihin liittymiseen löydät Markkuun etätapahtumat -sivulta.

Näiden sivujen lisäksi tapahtumista tiedotetaan Facebookissa, kylän alueelle jaettavissa Kyläuutisissa sekä tekstiviesteillä. Kyläyhdistyksen tekstiviestilistalle pääset ilmoittamalla puhelinnumerosi Riina Rahkilalle.

KESÄN 2020 TAPAHTUMAT

Kesän 2020 tapahtumatarjonta muotoutuu koronavirus -epidemian tilanteen sekä Suomen valtion kulloinkin voimassa olevien määräysten mukaisesti.

MARKKUUN NIITTYTALKOOT 4.7.2020 KLO 11

Markkuun luontopolun varrella polun kulkijaa ihastuttavat erilaiset niityt. Niityt vaativat hoitoa säilyäkseen avoimina ja kasvillisuudeltaan monipuolisina.

Kyläyhdistys kunnostaa luontopolun riippusillan luona olevaa niittyaluetta 4.7.2020 klo 11 alkaen niittytalkoilla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä ProAgria Oulun / Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Pohjoisen maisemahelmet -hankkeen kanssa. Lisätietoa tapahtumasta löydät täältä.

VAGABOND -KYLÄKIERTUE 10.7.2020 KLO 17.00

Vagabond on irtiotto tutusta ja turvallisesta, jossa lähtöpistettä tai päämäärää ei turhaan alleviivata. Esitys on tunnelmallinen, leikittelevä ja tiivis kuvaus kahden karkurin ohikiitävästä hetkestä.
 
Kaksi naista pakomatkalla, vapaudestaan taistellen. Esitys hengästyttää ja jännittää kun ystävykset tasapainoilevat korkealla vaijerilla ja kävelevät pullojen päällä. Matka koettelee ystävyyttä eikä vaarallisilta hetkiltä voida välttyä.
 
Esitys on tunnelmallinen, leikittelevä ja tiivis kuvaus kahden karkurin ohikiitävästä hetkestä autotalli rockilla höystettynä. Bensalta tuoksuva teos sytyttää kapinan kipinän, joka jää polttelemaan katsojan iholle alle näiden elämää suurempien naishahmojen valloittaessa lavan.
 
Esitys on maksuton ja sopii koko perheelle. Kesto: 40min. Esiintyjinä Lumo Company.
 
HUOM! Sateella esitys siirretään Tyrnävän keskustaan, Kirkkomännikön koulun liikuntasaliin. Tällöin sisälle voidaan ottaa vain 50 henkeä.
 
 

MARKKUUN KULTTUURIKEKKERIT 1.8.2020 KLO 16.00

Ainutlaatuinen, tunnelmallinen, kaiken kansan kulttuuritapahtuma, Markkuun kulttuurikekkerit valloittaa yleisönsä jälleen! Olet tervetullut sellaisena kuin olet, pukukoodia tapahtumassa ei tunnetusti ole 🙂
 
Tänä vuonna Markkuun Kulttuurikekkereiden teemana on jokaiselle jotain; tarjolla on barokkia, klassismia, romantiikkaa, kansallisromantiikkaa ja uutta musiikkia. Soittimina kuullaan viulua, selloa, kitaraa ja pianoa. Tuttuja kappaleita, joista voit valita suosikkisi, jos vain osaat päättää mikä se on 😉 Tapahtumassa esiintyvät Alli Mankkinen, sello; Eemil Holopainen, kitara ja piano; Helmi Niemelä viulu ja Heinituuli Holopainen piano.
 
Jouko Korkalan “Ennen ja nyt” -taidenäyttelyssä esillä upeita teoksia.
 
Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Kyläyhdistyksen taidekahvila palvelee tapahtuman ajan. Cafe Conradissa myynnissä virvokkeita, jäätelöä ja mietoja alkoholijuomia. Myös lapsille on järjestetty puuhaa, joten paikalle voit mainiosti tulla koko perheen voimin.
 
Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jouko ja Riitta Korkala / Galleria Conrad sekä Markkuun Seudun Kyläyhdistys ry. Noudatamme tapahtumapäivänä voimassaolevia koronavirustilanteeseen liittyviä ohjeistuksia. Seuraa tapahtumaan liittyvää tiedotusta myös Facebookissa

Lisätietoja Galleria Conradista: https://galleriaconrad.com/