Ampumaradan uimapaikan kehittäminen

Kesällä ampumaradan uimaranta Rauhionojalla on Markkuun kyläläisten ja muiden kuntalaisten mieluisa tapaamispaikka. Haluamme kehittää aluetta yhä enemmän näitä kohtaamisia tukevaksi ja lisääväksi vapaa-ajankohteeksi. Aloitimme viihtyisyyden lisäämisen kunnan suostumuksella 2015, ja jatkotoimenpiteitä suunnitellaan ahkerasti.

Markkuu-6474
Uimapaikan uusi nuotipaikka tuli tarpeeseen. Kuva Matti Alasaarela.

Mikäpä sen mukavampaa, kuin syödä eväitä kesällä 2015 talkoilla rakentamallamme nuotiopaikalla ja vaihtaa uimapuku ylle pukukopissa, joka sekin nousi talkoovoimin! Rahoitusta hankkeeseen saatiin Nouseva Rannikkoseutu ry:ltä. Pukukoppien rakentamista varten saatiin myös tarvikeavustuksia Tyrnävän Osuuspankilta ja kunnalta, sekä mahtavat alennukset Rauta-Suotula Oy:ltä. Herkullinen värimaailma pukukoppien etuseinään syntyi lasten maalaamalla taideteoksella. Kiitellyt parannukset uimapaikan varustukseen ovat jo valmistumisvuonna olleet kovassa käytössä.

Markkuu-5936
Lapset taiteilivat Markkuun oman ilmeen. Kuva Matti Alasaarela.

Kyläyhdistys ja Tyrnävän kunta kokosivat uimapaikan kehittämissuunnitelmaa keväällä 2019. Toimet käynnistyivät ripeästi kun Tyrnävän kunta siisti uimapaikan rantaa liejusta ja kasvillisuudesta ja perusti uuden pysäköintialueen jo ennen uimakauden alkua. Lisäksi uimarannalle toteutetaan lähitulevaisuudessa uusi WC, laavu, pienimuotoinen lasten leikkipaikka sekä retkipöytiä ja penkkejä. Myös uimalaituria ja beach volley -kenttää sekä 9 -väyläistä frisbeegolfrataa on suunniteltu. Osa näistä toimenpiteistä sisältyy kyläyhdistyksen Mahdollisuuksien Markkuu -hankkeeseen

IMG_2352
Kesällä 2015 rakennettiin isien ja poikien voimin nuotiopaikka uimarannalle. Kuva Riina Rahkila.

instagramfacebooktwitter-1