Ampumaradan uimapaikan kehittäminen

Kesällä ampumaradan uimaranta Rauhionojalla on Markkuun kyläläisten ja muiden kuntalaisten mieluisa tapaamispaikka. Aluetta onkin kehitetty viime vuosien aikana monipuoliseksi vapaa-ajankohteeksi.

Markkuu-6474
Uimapaikan uusi nuotipaikka tuli tarpeeseen. Kuva Matti Alasaarela.

Mikäpä sen mukavampaa, kuin syödä eväitä kesällä 2015 talkoilla rakentamallamme nuotiopaikalla ja vaihtaa uimapuku ylle pukukopissa, joka sekin nousi talkoovoimin! Rahoitusta hankkeeseen saatiin Nouseva Rannikkoseutu ry:ltä. Pukukoppien rakentamista varten saatiin myös tarvikeavustuksia Tyrnävän Osuuspankilta ja kunnalta, sekä mahtavat alennukset Rauta-Suotula Oy:ltä. Herkullinen värimaailma pukukoppien etuseinään syntyi lasten maalaamalla taideteoksella.

Markkuu-5936
Lapset taiteilivat Markkuun oman ilmeen. Kuva Matti Alasaarela.

Uimapaikan kehittämissuunnitelma on laadittu kyläyhdistyksen ja Tyrnävän kunnan yhteistyönä vuosien 2019-2020 aikana. Kyläyhdistys on toteuttanut osana Mahdollisuuksien Markkuu -hanketta alueelle 9 -väyläisen frisbeegolfradan, lasten leikkipaikan sekä uimalautan. Syksyn 2020 aikana uimapaikan palveluvarustus täydentyy vielä kotalaavulla sekä piknikpöydillä.

Kunta on toteuttanut alueelle vuosien 2019-2020 aikana uuden pysäköintialueen, uudet WC -tilat sekä puhdistanut uimapaikan rantaa liejusta ja kasvillisuudesta. Lisäksi alueelle on suunniteltu beach volley -kenttää.

Tervetuloa virkistäytymään Rauhionojan Rivieralle ja sen ympäristöön!

IMG_2352
Kesällä 2015 rakennettiin isien ja poikien voimin nuotiopaikka uimarannalle. Kuva Riina Rahkila.

instagramfacebooktwitter-1