MARKKUUN LUONTOPOLKU

Markkuun luontopolulle ensimmäistä kertaa astuva yllättyy kasvillisuuden rehevyydestä sekä joen ja sen sivu-uomien törmien jyrkkyydestä  – harva uskoo löytävänsä lehtomaista kasvillisuutta  Muhostietä reunustavien kuivien mäntykankaiden reunamilta tai kohtaavansa jyrkkiä ylä- ja alamäkiä lakeuden tasaisissa maisemissa.

Tee retki Markkuun luontopolulle!

Luontopolun pituus on noin 10 kilometriä ja siitä on tehty tulostettava opaskartta. Polulle voi kuitenkin tehdä myös lyhyempiä retkiä. Erityisesti pienten lasten kanssa retkeilevät käyvät mielellään kodalla, jonne on matkaa lähtöpisteeltä vajaa kilometri. Kodalla paistetaan maistuvat nuotimakkarat sekä nautiskellaan omista eväistä, vaikkapa tikkupullasta.

IMG_2180
Tikkupullat maistuvat kevätretkellä. Kuvaaja Sari Arffman.

Kodan läheisyydessä kuljetaan paikoin avoimella niityllä ja ylitetään kahteen otteeseen Ängeslevänjoki siltaa pitkin. Jälkimmäinen silta on komea riippusilta, jonka jälkeen polku polveilee metsäisessä maastossa, pitkin joen ja sen sivu-uomien varsia pujahtaen välillä satumetsän tunnelmiin. Matkan varrella on vielä kaksi siltaa sekä erinomaisia sienestys- ja marjastusmaastoja.  Markkuun luonnossa rauhoitut, virkistyt ja rentoudut!

WP_20150802_16_07_58_Pro
Satumetsässä stressi ja kiire jäävät jonnekkin kauas. Kuva Riina Rahkila.

Luontopolun ylläpito

Luontopolun ylläpidosta huolehtii Markkuun Seudun Kyläyhdistys ry ja tulipaikkojen polttopuutilanteen voi tarkastaa kyläyhdistykseltä.  Kaikille avoimet kunnostustalkoot järjestetään keväällä ja syksyllä. Kesäisin kyläyhdistys palkkaa nuoren kyläläisen huolehtimaan luontopolun ja tulipaikkojen siisteydestä.

Otamme mielellämme vastaan palautetta luontopolkuun liittyen, laita viestiä osoitteeseen yhdistys(at)markkuu.fi.

instagramfacebooktwitter-1