KESÄN 2024 KULTTUURIKEKKERIT KULJETTAVAT MARKKUULTA BUENOS AIRESIIN

Jos Markkuun Kulttuurikekkerit ovat sinulle vielä tuntematon tapahtuma, juuri nyt on oikea aika tulla paikalle nauttimaan upeasta taiteen ja musiikin yhdistelmästä ainutlaatuisessa, kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa pihapiirissä.

Kaikille avoin ja maksuton, matalan kynnyksen kulttuuritapahtuma järjestetään lauantaina 15.6.2024 klo 17 alkaen Galleria Conradissa (Muhostie 88, Tyrnävä). Tapahtuman aluksi avataan Gallerian Viiden tähden kesänäyttely, joka koostuu kuvataiteilija Lissu Lundströmin, kuvanveistäjien Riku Tuuhan ja Peter Sederholmin sekä kuvataiteilija Jouko Korkalan teoksista. Soile Suvannon valokuvat ovat esillä 5.7. alkaen.

Teos Lissu Lundström.

Musiikkiosuudessa Hetken Duo kuljettaa meidät Markkuun maisemissa ensin uudempien ja muutaman perinteisemmänkin kansanlaulun siivittämänä muun muassa Manuel de Fallan espanjalaisiin rytmeihin ja pääsemme nauttimaan myös Buenos Airesin kuumasta tunnelmasta.

Hetken Duo. Kuva: Luova Lintu.

Tapahtumaan voit osallistua myös koko perheen voimin, sillä lapsille on luvassa oma puuhapiste. Kyläyhdistyksen kahviosta voit ostaa herkkuja pikkurahalla (Huom! Käteismaksu). Bar Consulissa anniskeluoikeudet.

Tervetuloa nauttimaan kulttuurista matalalla kynnyksellä – ilman pukukoodia!

Peukaloisen luontoilta – eläintarinoita ja luontokuvia

Ilves. Kuva: Matti Alasaarela.

Eläimet hämmästyttävät kyvyillään ja ihastuttavat olemuksellaan. Luontokuvat ja -tarinat tarjoavat elämyksiä ja auttavat rakentamaan luontoyhteyttä. Peukaloisen luontoillassa tarjoilemme Sinulle tietoa ja tarinoita luonnosta upeiden kuvien kera, tule mukaan!

Korkeammalle, nopeammin, kauemmas – Miten energiaa riittää 8 vuorokauden yhtämittaiseen lentoon, miten saada happea lentämiseen kilometrien korkeudessa, tai miten säilyä hengissä 40 asteen pakkasessa? Eläinfysiologian emeritusprofessori Esa Hohtola valottaa eläinten ihmeellisiä kykyjä selviytyä ankarissakin olosuhteissa.

Eläintarinoita mökiltä – Tyrnävän Ängeslevänjoen varren mökillään arkkitehti ja luontokuvaaja Matti Alasaarela on kuvannut pihapiirin eläinvieraita ja -asukkaita jo yli kymmenen vuoden ajan. Jännittävimpiä ja haasteellisimpia kohteita ovat olleet pihapiirissä säännöllisesti vierailevat ilvekset. 

Valoa kohti – Luontokuvat ja -tarinat auttavat samaistumaan luonnon kanssa sekä tuottavat hyvää mieltä, iloa ja empatiaa. Luonto menee tunteisiin, kun sille avautuu ja antautuu, toteaa biologi ja emeritusprofessori Erkki Alasaarela. Ihminen ei ole tunteineen ainutlaatuinen – myös eläimillä on tunteet. Ymmärrämme toisiamme ja kurkotamme yhdessä kohti valoa.

Tervetuloa kuulemaan alan asiantuntijoita ja nauttimaan upeista luontokuvista!

Paikka: Luonto- ja hyvinvointitalo Peukaloinen, Ängeslevän Ylipääntie 6, Tyrnävä.

Aika: su 28.1.2024 klo 16-19

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Kyläyhdistyksen kahvio palvelee väliajalla – varaa käteistä mukaan.

UPEA ELÄINPOTRETIT LUONTOPOLULLA -NÄYTTELY MARKKUUN LUONTOPOLULLA

Eläinpotretit luontopolulla -valokuvanäyttely on saapunut Markkuun luontopolulle! Löydät reitin varrelta kolmekymmentä kiehtovaa eläinaiheista taulua Pohjois-Suomen eläimistä. Näyttelyn on toteuttanut Pohjoisen Luontokuvaajat ry, POLKU ja se koostuu 37:stä Suomen luonnossa esiintyvästä eläin- tai hyönteislajista. Kuvia on yhteensä 25:lta Pohjoisen luontokuvaajat ry:n jäseneltä. Näyttelyluettelon löydät täältä.

Markkuun luontopolun vaihteleva luonto tarjoaa elinympäristöjä lukuisalle joukolle eläimiä niittyjen perhosista metsän hämyssä tassuttelevaan ilvekseen. Monet alueen eläinlajeista esiintyvät näyttelyn valokuvissa. Myös reitin maskotti peukaloinen on saanut oman taulunsa

Näyttelyn avajaisia vietetään sunnuntaina 8.10.2023 klo 13–15 Luonto- ja hyvinvointitalo Peukaloisessa. Siivin ja käpälin – elämää Suomen luonnossa -multivisio elävöittää tapahtumaa. Tule retkeilemään yksin tai yhdessä ystävien tai perheen kanssa ja nauttimaan samalla hieman erilaisesta valokuvanäyttelystä luonnon helmassa!

Siivin ja käpälin -Elämää Suomen luonnossa -multivisio

Avajaisissa esitettävä multivisio on varaslähtö Pohjoisen Luontokuvaajien eli Polun juhlavuoteen 2024. Oulussa vuonna 1994 perustettu yhdistys täyttää ensi vuonna 30 vuotta.

Polku on virkeä yli 160 luontokuvaajan yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta arvokkaasta pohjoisesta luonnosta, yhdistää harrastajia, sekä kouluttaa ja opastaa kehittymään valokuvausharrastuksessa.

Luonnossa liikkuvien jäsenten kiinnostuksen kohteina ovat usein tarkka-aistiset, varovasti lähestyttävät kohteet. Nämä luonnonvaraiset eläimemme ovat pääroolissa Siivin ja käpälin -multivisiossa.

Esitystä vie eteenpäin kehyskertomus. Tarinan lomassa viivähdetään useaan otteeseen eläinten elinympäristöissä ja herkistytään havumetsäisen maamme luonnon rikkauksien äärellä. Toisaalta esityksessä kannetaan huolta lajistossamme tapahtuvista muutoksista. Musiikki rytmittää kerrontaa. Esityksen pituus on noin 20 minuuttia. Esitysajat: klo 13.30, 14.00 ja 14.30.

Kyläyhdistyksen kahvio on avoinna avajaistapahtuman ajan joten muista varata pikkurahaa mukaan. Tervetuloa!

MARKKUUN KULTTUURIKEKKERIT 2023: BAROKIN KAUTTA KAKSIRIVISEEN

Tervetuloa nauttimaan Markkuun Kulttuurikekkereiden ainutlaatuisesta tunnelmasta, joka syntyy upeasta, historiallisesta kulttuuriympäristöstä, musiikin ja taiteen yhdistelmästä sekä ennen kaikkea aidoista kohtaamisista.

Tapahtuma järjestetään lauantaina 1.7.2023 klo 17 alkaen tunnelmallisessa Galleria Conradissa (Muhostie 88, Tyrnävä) ja se avaa Gallerian upean ”Pronssiin valetut tarinat” -kesänäyttelyn. Näyttely koostuu kuvanveistäjien Raimo Jaatisen ja Jussi Hautaniemen sekä taidemaalari Jukka Syvänojan teoksista. Mukana on luonnollisesti myös Gallerian omistajan, taiteilija Jouko Korkalan töitä.

Teos Leda ja joutsen, Raimo Jaatinen.

Musiikkiosuus aloitetaan tänä vuonna alttoviulun kauniilla soinnilla barokkimusiikin maailmassa, josta siirrymme tuttujen kansanlaulujen kautta alttoviulusta 2-riviseen haitariin. Niina Mäkiharju on monipuolinen muusikko jonka käsissä mm. nämä soittimet soivat upeasti. Tule mukaan matkalle barokista tämän päivän mukaansa tempaaviin 2-rivisen haitarin rytmeihin!

Niina Mäkiharju. Kuva Eija Järvelä.

Niina Mäkiharju on Hämeenlinnasta lähtöisin oleva monipuolinen ja taitava muusikko. Niina valmistui Turun konservatoriosta muusikoksi vuonna 2013 ja musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2023. Niinan pääinstrumentti on alttoviulu, mutta myös viulu, piano, 2- ja 5-rivinen haitari sekä laulu luonnistuvat Niinalta!

Niina on suorittanut ammattiopintonsa klassiselta puolelta, mutta kansanmusiikki on myös lähellä hänen sydäntään. Niina on toiminut freelancer-muusikkona jo pitkään ja opettajan kokemustakin on jo pidemmältä ajalta. Niina on upea esiintyjä ja hänen mottonsa: ”musiikki kuuluu kaikille”, myötä hän sopiikin erinomaisesti tämän vuoden Kulttuurikekkereiden esiintyjäksi!

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin ja siihen voit osallistua myös koko perheen voimin, sillä lapsille on luvassa oma puuhapiste. Kyläyhdistyksen kahviosta voit ostaa herkkuja pikkurahalla (käteismaksu). Bar Consulissa anniskeluoikeudet.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan ainutlaatuiseen tapahtumaan ja tunnelmaan!

Sen on täytynyt tulla tänne tänään -kesänäyttely 2023

Muhoksen ja Tyrnävän rajalla paloi heinäkuussa 2020 noin 250 hehtaaria metsää. Se on erittäin suuri metsäpaloalue Suomessa. Markkuun Luonto- ja hyvinvointitalo Peukaloisesta paloalueelle on noin 7 km matka.

Palanut metsä on aluksi karu ja luonnottoman äänetön. Luonto ikään kuin puntaroi tilannetta – vetää henkeä, mutta kuollut se ei ole. Muurahaiset palaavat maanalaisista käytävistään pian näkyen vaaleina hiekkakasoina mustalla kuntalla. Jos on onnekas, voi kuulla kaskikeijujen lennoston saapumisen palaneiden koivujen rungoille, sieniä alkaa putkahdella. Luonto palaa pala palalta – ”sen on täytynyt tulla tänne tänään”.

Valokuvaaja Saara Poudan henkilökuvissa ympäröivä luonto ja henkilö samaistuvat. Kuvat kertovat voimasta, toivosta, odotuksesta ja ilosta. Valokuvat on kuvattu palon jälkeen syyskuussa, kun palossa kärventyneet neulaset satoivat maahan kullaten synkän kuntan, ja sitten, kun valkoinen sade muutti maiseman viivakoodiksi.

Samaan aikaan toisaalla kuvataiteilija Anna Haanpää-Vesenterä alkoi luomaan kummia tyyppejä ja metsänväkeä, joilla on hitunen palaneen metsän keijujen taikapölyä jaloissaan. Syntyi prinssejä ja saappaissaan kulkevia lintuja. Kaikkeahan ei tarvitse nähdä, keijujen kosketuksen voi tuntea.

Näyttelyn avaa lauantaina 10.6. klo 13 taidemaalaari, maestro Hannu Lukin jutustellen luonnosta ja taiteesta. Näyttelyn taiteilijat ovat paikalla kertomassa töistään. Tarjolla on pientä avajaistarjottavaa.

Näyttelyn aukioloajat (päivittyvä lista):

 • la 10.6. klo 13-16 (avajaiset)
 • ti 13.6. klo 14-16 (myös Nukketeatteri PikkuKulkurin esitys klo 14)
 • ma 19.6. klo 13-15
 • ma 26.6. klo 13-15
 • su 2.7. klo 13-15
 • ma 3.7. klo 13-15
 • su 9.7. klo 13-15
 • ma10.7. klo 13-15
 • su 16.7. klo 13-15
 • ma 17.7. klo 13-15
 • ma 24.7. klo 13-15
 • ma 31.7. klo 13-15

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Aukioloaikoja (yllä) päivitetään tarvittaessa ja aukioloajoista ilmoitetaan myös Markkuun Seudun Kyläyhdistyksen fb-sivuilla, seuraa ilmoittelua! Näyttelyn yhteydessä toimii kyläyhdistyksen kahvio, varaa pikkurahaa mukaan. Osoite: Ängeslevän-Ylipääntie 6, Tyrnävä.

Näyttelyvierailun yhteydessä voit helposti tutustua myös monipuoliseen ja suosittuun Markkuun luontopolkuun, jonka lähtöportti sijaitsee Luonto- ja hyvinvointitalo Peukaloisen piha-alueella. Ota osaksi päiväretkeäsi myös muut Markkuun helmet: kesäkahvila ja -galleria Cafe ja Galleria Conrad sekä kylän upea uimapaikka Rauhionojan Riviera. Tietoa muista Tyrnävän matkailukohteista löydät Visit Tyrnävä -sivuilta

TERVETULOA NAUTTIMAAN LEMPEÄSTÄ LAUANTAISTA

Helmikuinen Lempeä lauantai on tapahtuma Sinulle, joka haluat panostaa omaan hyvinvointiisi ja voida hyvin. Tule mukaan viettämään rentouttavaa päivää oman aikataulusi mukaan!

Voit osallistua vain osaan päivän ohjelmasta tai viihtyä kanssamme koko tapahtuman ajan. Huomaa kuitenkin, että hierontaan tulee tehdä varaus etukäteen sähköpostitse osoitteesta yhdistys(at)markkuu.fi

Olet lämpimästi tervetullut voimaan hyvin Luontohyvinvoinnin kylään Markkuulle 🙂

KANSAINVÄLISYYTTÄ KYLÄLLÄ! MARKKUU NATURE ACTIVITY CAMP 25.7.-14.8.2022

Markkuulla kokeillaan ja koetaan jälleen uutta kun kylän ensimmäinen kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri käynnistyy heinäkuun viimeisellä viikolla. Leirille saapuu kolmeksi viikoksi kymmenen nuorta aikuista kuudesta Euroopan maasta: Portugalista, Espanjasta, Italiasta, Romaniasta, Sloveniasta ja Unkarista.

Kansainvälisen leirin osallistujat kokoontuivat yhteiseen palaveriin etäyhteydellä 15.7.2022.

Mitä?

Kansainväliset vapaaehtoistyöntekijät huoltavat ja ylläpitävät Markkuun luontopolkua sekä muita kylän virkistyskäyttökohteita, osallistuvat Markkuun niittypäivän (29.7.) sekä Markkuu Moves -liikuntatapahtuman (8.8.) toteutukseen sekä järjestävät lapsille suunnattua toimintaa. Lisäksi leiriläiset pääsevät tutustumaan suomalaiseen maanviljelyyn sekä alueen paikallishistoriaan ja kulttuuriin liittyviin kohteisiin. Kyläläisille saattaa tarjoutua myös mahdollisuus maistella kansainvälisiä herkkuja leirin aikana, nam!

Miksi?

Leirin tavoitteena on tarjota nuorille mahdollisuus tutustua suomalaiseen kylään ja maaseutuun sekä laajemminkin suomalaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Lisäksi leiri tarjoaa vastavuoroisesti kyläläisille ja muille alueen asukkaille mahdollisuuden saada uusia kontakteja sekä tutustua muihin eurooppalaisiin kulttuureihin. Leiriläisiä kannattaakin tulla rohkeasti jututtamaan erilaisissa pienemmissä ja isommissa tapahtumissa.

Missä?

Leiriläiset majoittuvat koko leirin ajan Luonto- ja hyvinvointitalo Peukaloisessa Markkuun kylällä. Leirin myötä saadaan myös hyvää kokemusta Peukaloisen eli vanhan Markkuun kyläkoulun soveltumisesta pidempikestoiseen leiritoimintaan. Leiriläisiä näet varmasti myös pyörän selässä liikkumassa lyhyitä matkoja kylän alueella ja tutustumassa Tyrnävän keskustan kohteisiin. Nostetaan reilusti kättä ja moikataan kun kohdataan 🙂

Kenelle?

Toivomme, että leirin toteutukseen ja sen aikana järjestettävään toimintaan osallistuu mahdollisimman moni kyläläinen ja alueen asukas ikään ja kielitaitoon katsomatta. Joten tervetuloa mukaan! Otamme mielellään myös vastaan ideoita leiriläisille tarjottavista vapaa-ajanaktiviteeteista joten ota rohkeasti yhteyttä yhdistys(at)markkuu.fi jos sinulla on mielessä kiva juttu, jonka haluaisit leiriläisten kokevan.

Järjestäjät ja yhteistyö

Leirin aikana tehdään yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa, mm. MLL Tyrnävän yhdistyksen, Tyrnävän museo- ja kotiseutuyhdistyksen sekä Tyrnävän reserviläisten kanssa. Myös leirin aikana järjestettäviin tapahtumiin osallistuu laajasti eri tahoja, mm. ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Maaseudun Sivistysliitto, Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry, Typs Salibandy juniorit, Muhos Volley 96, TYRKKY ry sekä SPR Tyrnävän ensiapuryhmä.

Leirin hallinnoivana organisaationa toimii Nouseva rannikkoseutu ry ja vastaanottavana organisaationa Markkuun Seudun Kyläyhdistys ry. Rahoituksen leirille on myöntänyt Opetushallitus / Euroopan solidaarisuusjoukot. Markkuun Seudun Kyläyhdistys ry on myös ensimmäisenä kyläyhdistyksenä Suomessa saanut Opetushallituksen myöntämän laatumerkin joka on edellytys leirin järjestämiselle.

MARKKUUN KULTTUURIKEKKERIT KUTSUVAT JÄLLEEN – JO VIIDETTÄ KERTAA

Markkuun kulttuurikekkereitä juhlitaan lauantaina 18.6.2022 klo 17 alkaen jo viidettä kertaa tunnelmallisen Galleria Conradin (Muhostie 88, Tyrnävä) tiloissa. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin, paikalle voit tulla juuri sellaisena kuin olet -ilman pukukoodia.

Tapahtuman musiikkiohjelmisto ilahduttaa kävijöitä suomalaisella kansallisromantiikalla sekä tuulahduksilla oopperan ja operetin maailmasta. Tapahtuman aikana pääset tutustumaan myös upeaan ”Ateljeelta” -kesänäyttelyyn, joka koostuu Leena Ristolaisen, Anne Kauppilan ja Jouko Korkalan teoksista.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin ja siihen voit osallistua myös koko perheen voimin, sillä lapsille on luvassa oma puuhapiste. Kyläyhdistyksen kahviosta voit ostaa herkkuja pikkurahalla (käteismaksu), kahvion tuotto ohjataan Ukrainan hyväksi. Bar Consulissa anniskeluoikeudet.

Seuraa tapahtumaan liittyvää tiedotusta Facebook -tapahtumasivulla

Olet lämpimästi tervetullut mukaan ainutlaatuiseen tapahtumaan ja tunnelmaan!

Kyläfoorumi ja Pohjoista Valoa 11.5.2022

Auringolasku Markkuulla. Kuva Riina Rahkila.

Tervetuloa mukaan Markkuun kylällä järjestettävään Kyläfoorumiin sekä Petri Puurusen Pohjoista Valoa -valokuvanäyttelyn avajaisiin!

Tilaisuudessa julkistetaan Tyrnävän kunnan ja Markkuun Seudun kyläyhdistyksen yhteistyösopimus ja kyläbrändi. Uusi yhteistyömalli konkretisoi kylien ja kunnan yhteistoimintaa. Markkuulla yhteistyösopimuksessa on sovittu askelmerkit alueen kehittämiseen luontohyvinvoinnin kyläksi.Tilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä.

Aika: ke 11.5. klo 18-20

Paikka: Markkuun vanha kyläkoulu (Ängeslevän Ylipääntie 6, Tyrnävä) / Teams-yhteys

Ilmoittautumiset: www.tyrnava.fi/tapahtumat 9.5. klo 14 mennessä, Teams-kutsu lähetetään etäyhteyteen ilmoittautuneille.

Alustava ohjelma:

Tervetulosanat, Markkuun Seudun Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Anu Markus

Pohjoista Valoa -valokuvanäyttelyn avaus, Petri Puurunen

Kyläbrändin julkistaminen, viestintäkoordinaattori Mikko lehtinen

Yhteistyömallin esittely, kehittämispäällikkö Janna Kumpula ja Markkuun Seudun Kyläyhdistys ry

Oulu2026 -kulttuurikaupunkivuosi Tyrnävällä, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Elina Huurre

Kommenttipuheenvuoro, Esa Aunola, Pohjois-Pohjanmaan kylät ry

Kahvit ja näyttelyyn tutustuminen

MARKKUUN KULTTUURIKESÄ 2021 KUTSUU!

Me markkuulaiset rakastamme kulttuuria ja haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden kulttuurielämyksiin – matalalla kynnyksellä. Niinpä tänäkin kesänä järjestämme yhteistyökumppaneidemme kanssa kulttuuritapahtumia, joihin on vapaa pääsy eikä pukukoodia. Tervetuloa mukaan!

Markkuun kulttuurikekkerit 10.7. klo 17 – Suomalaisia ikivihreitä ja musikaalien helmiä kesänäyttelyn lomassa

Neljättä kertaa järjestettävät kaiken kansan kulttuurikekkerit kutsuvat teidät jälleen nauttimaan taiteesta ja musiikista tunnelmallisen Galleria Conradin tiloihin!

Galleria ja Cafe Conradin juuri valmistunut terassi houkuttelee istahtamaan ja nauttimaan kesäillasta.

Tällä kertaa kulttuurikekkerit vievät meidät aluksi perinteisten suomalaisten kansanlaulujen pariin, ja kuulemme myös pari kesäiltaan sopivaa pianokappaletta Oskar Merikannolta. Toisella puoliskolla lähdemme musikaalien matkaan ja seikkailemme mm. Sound of Musicin ja The Phantom of the Operan maailmoissa.

Illan esiintyjät ovat kaikki pitkän linjan muusikoita ja suorittavat kaikki parhaillaan jatko-opintoja Oamkissa musiikin parissa. Illalla kaksi tyylilajia kohtaavat, kun klassinen laulaja sekä pop&jazz-laulaja yhdistävät taitonsa pianon kanssa. Tervetuloa nauttimaan suurenmoisesta kesäillasta musiikin parissa!

Kulttuurikekkereillä nautitaan muun muassa Samuli Kakon lauluesityksistä.

”Elämänrytmejä” on kolmen taiteilijan, Antti ja Pekka Rytkösen sekä Jouko Korkalan yhteinen kesänäyttely, joka avajaisia juhlitaan kulttuurikekkereillä.

Antti Rytkönen on maalannut akryylimaalauksia omien matkakuviensa inspiroimana. Hän on rajannut niitä mielenkiintoisiksi tilannekuviksi. Maalaukset heijastelevat kaupungin elämänrytmiä aidon oloisesti. Antti on maalannut teoksensa silmämääräisesti valokuvia tutkimalla ilman projisointeja tai ruudutuksia. Ilmaisullisesti kuvat luovat aidon oloisia tunnelmia sisältäen tarkkoja valon ja liikkeen vaikutelmia. Joskus niissä vallitsee arjen hektinen elämänrytmi ja toisinaan kohteena olevat hiljaiset yksityiskohdat nostavat visuaalisen rytmin pääosaan.

Pekka Rytkönen, veistos

Pekka Rytkönen on käsitellyt veistoksissaan mm. barokkimusiikin rytmistä tunnelmaa. Musiikin rytmi heijastuu veistoksissa arkkitehtuuriin viittaavissa olomuodoissa. Ne ikään kuin heijastavat kaikuja menneen aikakauden iättömästä kulttuuriperinnöstä. Mitalien aihepiirit kuvaavat henkilökohtaista luontosuhdetta, luonnon herättämiä ihmetyksen aiheita. Löytöretkeilijä-mitalin veistoksellinen versio pyrkii kuvaamaan aallokon synnyttämää luonnon rytmiä käsitteellisesti.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lapsille oma savityöpaja.

Kyläyhdistyksen kahvio palvelee tapahtuman ajan (käteismaksu). Bar Consulissa myynnissä mietoja alkoholijuomia.


Tutustu Galleriaan Facebookissa: Cafe Conrad ja Instagramissa: cafegalleriaconrad

Neulaset jonossa ja muita kuvia -näyttelyn avajaiset 3.7. klo 13 Markkuun vanhalla kyläkoululla

Sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja Esa Holopaisen monipuolinen Neulaset jonossa ja muita kuvia -näyttely avaa Holopaisen tuotantoa vuosien varrelta.

Näyttelyn avajaisia vietetään Markkuun vanhalla kyläkoululla lauantaina 3.7.2021 klo 13.00 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Esa Holopainen on tavattavissa tapahtumassa, lisäksi herkullinen lettukahvio, talutusratsastusta ja kärryajelua sekä muuta mukavaa oheisohjelmaa. Kahviossa, talutusratsastuksessa ja kärryajelussa käteismaksu.

Tervetuloa viihtymään koko perheen voimin mukavaan kesätapahtumaan!

Tulevista Esa Holopaisen näyttelyn aukioloajoista ilmoitetaan myöhemmin, seuraa tiedotustamme mm. Facebookissa.