UPEA ELÄINPOTRETIT LUONTOPOLULLA -NÄYTTELY MARKKUUN LUONTOPOLULLA

Eläinpotretit luontopolulla -valokuvanäyttely on saapunut Markkuun luontopolulle! Löydät reitin varrelta kolmekymmentä kiehtovaa eläinaiheista taulua Pohjois-Suomen eläimistä. Näyttelyn on toteuttanut Pohjoisen Luontokuvaajat ry, POLKU ja se koostuu 37:stä Suomen luonnossa esiintyvästä eläin- tai hyönteislajista. Kuvia on yhteensä 25:lta Pohjoisen luontokuvaajat ry:n jäseneltä. Näyttelyluettelon löydät täältä.

Markkuun luontopolun vaihteleva luonto tarjoaa elinympäristöjä lukuisalle joukolle eläimiä niittyjen perhosista metsän hämyssä tassuttelevaan ilvekseen. Monet alueen eläinlajeista esiintyvät näyttelyn valokuvissa. Myös reitin maskotti peukaloinen on saanut oman taulunsa

Näyttelyn avajaisia vietetään sunnuntaina 8.10.2023 klo 13–15 Luonto- ja hyvinvointitalo Peukaloisessa. Siivin ja käpälin – elämää Suomen luonnossa -multivisio elävöittää tapahtumaa. Tule retkeilemään yksin tai yhdessä ystävien tai perheen kanssa ja nauttimaan samalla hieman erilaisesta valokuvanäyttelystä luonnon helmassa!

Siivin ja käpälin -Elämää Suomen luonnossa -multivisio

Avajaisissa esitettävä multivisio on varaslähtö Pohjoisen Luontokuvaajien eli Polun juhlavuoteen 2024. Oulussa vuonna 1994 perustettu yhdistys täyttää ensi vuonna 30 vuotta.

Polku on virkeä yli 160 luontokuvaajan yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta arvokkaasta pohjoisesta luonnosta, yhdistää harrastajia, sekä kouluttaa ja opastaa kehittymään valokuvausharrastuksessa.

Luonnossa liikkuvien jäsenten kiinnostuksen kohteina ovat usein tarkka-aistiset, varovasti lähestyttävät kohteet. Nämä luonnonvaraiset eläimemme ovat pääroolissa Siivin ja käpälin -multivisiossa.

Esitystä vie eteenpäin kehyskertomus. Tarinan lomassa viivähdetään useaan otteeseen eläinten elinympäristöissä ja herkistytään havumetsäisen maamme luonnon rikkauksien äärellä. Toisaalta esityksessä kannetaan huolta lajistossamme tapahtuvista muutoksista. Musiikki rytmittää kerrontaa. Esityksen pituus on noin 20 minuuttia. Esitysajat: klo 13.30, 14.00 ja 14.30.

Kyläyhdistyksen kahvio on avoinna avajaistapahtuman ajan joten muista varata pikkurahaa mukaan. Tervetuloa!