VIRKISTÄYDY MARKKUULLA

Jos etsit päiväretkikohdetta Oulun seudulta, suuntaa kulkusi Markkuulle nauttimaan alueen mahtavasta luonnosta! Markkuun maastoissa voit retkeillä, frisbeegolffata, maastopyöräillä, polkujuosta, ratsastaa, sienestää, marjastaa… Vai haluaisitko kokeilla vaikkapa geokätköilyä tai tarkkailla lintujen syys- ja kevätmuuttoa? Talviseen luontoon pääset tutustumaan hiihtäen tai lumikengillä. Helteisinä kesäpäivinä virkistystä tarjoaa kylän uimapaikka.

mira_ke2
Markkuun luonto kutsuu. Kuva valokuvakilpailun nuorten sarjassa palkittu Mira Keski-Korpi.

Alueen luontoon pääset tutustumaan helposti Markkuun luontopolulla (Ängeslevän-Ylipääntie 6, Tyrnävä). Ängeslevänjokivarsi on täynnä vaihtelevia, omaleimaisia elinympäristöjä. Tule itse toteamaan ja hämmästy! Päiväretkelle voi lähteä lähikunnistakin; esim. Oulusta matka Markkuulle taittuu puolessa tunnissa.

Haluamme kehittää Markkuun upeita mahdollisuuksia entisestään ja siksi kevään 2016 aikana OAMK opiskelija Paulus Kananen laati kyläyhdistyksen tilauksesta luontopolulle yleissuunnitelman.  Ota yhteyttä kyläyhdistykseen, jos sinulla on ideoita tai ajatuksia Markkuun kylän kehittämiseen tai luontopolkuun liittyen!instagramfacebooktwitter-1