Asu Markkuulla

Markkuu-8224
Tervetuloa Markkuulle! Kuvaaja Matti Alasaarela.

Kaipaatko omaa rauhaa, tilaa hengittää? Oletko aina halunnut asua maalla mutta näppärän matkan päässä kaupungista? Liikutko mielelläsi luonnossa kävellen, lenkkeillen, ratsain tai vaikkapa koirien kanssa? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, Markkuu on juuri oikea paikka sinulle.

Tee elämäsi paras valinta ja asu Markkuun maaseudulla, Oulun läheisyydessä! Markkuulta on lyhyt matka kuntakeskukseen Tyrnävälle sekä naapurikuntiin Kempeleeseen ja Muhokselle, Ouluun matkaa on noin 40 kilometriä. Kylässämme on hyvät virkistysmahdollisuudet sekä upeat ulkoilu- ja ratsastusmaastot ja kylätoiminta on vilkasta. Elokuussa 2021 julkaistulla videolla tuoreet markkuulaiset kertovat, miksi he valitsivat juuri meidän kylämme asuinpaikakseen.

Vapaat tontit

Markkuun kylän ydinalueen rakentamista ohjaa Ängeslevänjokivarren kylien osayleiskaava (9.4.2014). Tontteja voi tiedustella osayleiskaavassa rakennuspaikoiksi esitettyjen kiinteistöjen omistajilta. Tonttien hinnoista sopiminen on ostajan ja myyjän välinen asia.  Kyläyhdistys ei osallistu tonttien myyntiin, vaan ainoastaan tiedottaa alueen mahdollisista rakennuspaikoista.

Kyläyhdistys kannustaa maanomistajia myymään rakennuspaikkoja.  Jos olet maanomistaja, ja haluat myytävälle tontille ilmaista näkyvyyttä, ota yhteys kyläyhdistykseen! Tieto kylän alueella myynnissä olevista tonteista voidaan halutessasi päivittää sivujemme Tonttipörssi -otsikon alle kuvien kera.

Rakentamisasioihin liittyvää neuvontaa saat Tyrnävän kunnan rakennusvalvonnasta.

11
Markkuun kylänraitti. Kuvaaja valokuvakisan nuorten sarjassa palkittu Mira Keskikorpi.

instagramfacebooktwitter-1