Uimapaikka on yksi kylän helmistä

an_ma2
Uimapaikka on yksi kylän helmistä. Kuvaaja valokuvakilpailun aikuisten sarjassa palkittu Anu Markus.

Markkuu tarjoaa myös virkistystä helteisiin kesäpäiviin. Kylällä sijaitseva ampumaradan uimapaikka on kunnan toinen virallinen uimaranta, joka sijaitsee noin 9 kilometriä Tyrnävän keskustasta Muhoksen suuntaan. Uimarannan varusteisiin kuuluvat pukukoppi, nuotiopaikka (omat puut mukaan), wc -tilat sekä pieni lasten leikkipaikka. Uimapaikan lähiympäristössä on myös 9 -väyläinen frisbeegolfrata.

Uimapaikka on erityisesti lapsiperheiden suosima. Matalahko ranta sopii mainiosti lapsiuimareille, ja lisäksi kaikkein pienimmille polskijoille rannalla on oma rajattu uima-alueensa.  Rannalla lekottelun lomassa voi nautiskella eväitä vaikkapa uudella nuotiopaikalla.

Markkuu-6353
Kesän parhaita hetkiä. Kuvaaja Matti Alasaarela.

Uimarannan ylläpito ja alueen kehittäminen

Tyrnävän kunta on toistaiseksi huolehtinut rannan ylläpidosta, mutta yleinen siisteys on kaikkien uimapaikan käyttäjien vastuulla. Pidetään yhdessä huolta alueen viihtyisyydestä jatkossakin!

Ampumaradan alueen kehittäminen on osa Mahdollisuuksien Markkuu -hanketta. Hankkeessa on toteutettu alueelle pieni lasten leikkipaikka, 9 -väyläinen frisbeegolfrata sekä uimalautta. Lisäksi on raivattu retkihiihtolatuja varten latu-uria, joille tehdään perinteisen tyylin latua lumitilanteen niin salliessa. Syksyn 2020 aikana alueelle rakentuu myös kotalaavu sekä piknikpöydät.

Ampumaradan lähiympäristön kehittämistä voitaisiin tulevaisuudessa jatkaa toteuttamalla lisää patikointi-, maastopyöräily- ja lumikenkäilyreittejä.

Ampumaradan lähistöltä kulkee myös Rokualle vievä moottorikelkkareitti. Tulevaisuudessa ampumaradalle voitaisiin rakentaa  pysäköintialue  kelkkailijoita varten sekä yhdysreitti moottorikelkkauralle.

Alueella sijaitsevaa ampumarataa ylläpitää Tyrnävän Riistansuojelijat ry.

instagramfacebooktwitter-1