MARKKUUN KULTTUURIKEKKERIT 2023: BAROKIN KAUTTA KAKSIRIVISEEN

Tervetuloa nauttimaan Markkuun Kulttuurikekkereiden ainutlaatuisesta tunnelmasta, joka syntyy upeasta, historiallisesta kulttuuriympäristöstä, musiikin ja taiteen yhdistelmästä sekä ennen kaikkea aidoista kohtaamisista.

Tapahtuma järjestetään lauantaina 1.7.2023 klo 17 alkaen tunnelmallisessa Galleria Conradissa (Muhostie 88, Tyrnävä) ja se avaa Gallerian upean ”Pronssiin valetut tarinat” -kesänäyttelyn. Näyttely koostuu kuvanveistäjien Raimo Jaatisen ja Jussi Hautaniemen sekä taidemaalari Jukka Syvänojan teoksista. Mukana on luonnollisesti myös Gallerian omistajan, taiteilija Jouko Korkalan töitä.

Teos Leda ja joutsen, Raimo Jaatinen.

Musiikkiosuus aloitetaan tänä vuonna alttoviulun kauniilla soinnilla barokkimusiikin maailmassa, josta siirrymme tuttujen kansanlaulujen kautta alttoviulusta 2-riviseen haitariin. Niina Mäkiharju on monipuolinen muusikko jonka käsissä mm. nämä soittimet soivat upeasti. Tule mukaan matkalle barokista tämän päivän mukaansa tempaaviin 2-rivisen haitarin rytmeihin!

Niina Mäkiharju. Kuva Eija Järvelä.

Niina Mäkiharju on Hämeenlinnasta lähtöisin oleva monipuolinen ja taitava muusikko. Niina valmistui Turun konservatoriosta muusikoksi vuonna 2013 ja musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta vuonna 2023. Niinan pääinstrumentti on alttoviulu, mutta myös viulu, piano, 2- ja 5-rivinen haitari sekä laulu luonnistuvat Niinalta!

Niina on suorittanut ammattiopintonsa klassiselta puolelta, mutta kansanmusiikki on myös lähellä hänen sydäntään. Niina on toiminut freelancer-muusikkona jo pitkään ja opettajan kokemustakin on jo pidemmältä ajalta. Niina on upea esiintyjä ja hänen mottonsa: ”musiikki kuuluu kaikille”, myötä hän sopiikin erinomaisesti tämän vuoden Kulttuurikekkereiden esiintyjäksi!

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin ja siihen voit osallistua myös koko perheen voimin, sillä lapsille on luvassa oma puuhapiste. Kyläyhdistyksen kahviosta voit ostaa herkkuja pikkurahalla (käteismaksu). Bar Consulissa anniskeluoikeudet.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan ainutlaatuiseen tapahtumaan ja tunnelmaan!